7 olas
100 g cukura
1 tējk. smalkā sāls
1 ēd.k. citronu sulas 1 gl kviešu multi
200 g mīksta sviesta 100 g cukura
1.2 tējk. sodas
1 ēd.k. citronu sulas 1 tējk. kanēļa
2 glāzes kviešu miltu
Krēms
200 g biezpiena
750 ml saldā krējuma
1 gl cukura
1 citrona miziņa
2-3 ēd.k. citronu sulas
2,5 tējk. želatīna (izšķīdināts 1/3 glāzē ūdens) Vaniļa
0.5 l brūkleņu ievārījuma
1. Atdala olu baltumus no dzeltenuma. Baltumus saputo ar šķipsnu sāls, dzeltenumus ar cukuru. Olas baltumu sajauc kopā ar dzeltenumu, pievieno izsijātus miltus un citronu sulu.
2. Masu lej cepešpannas formā un liek cep ties 180°C 20 min. Izņem un atdzesē, pārdala divās daļās.
1. Sviestu samaisa ar cukuru, kanēli un sodu, beigās pievieno citronu sulu, maisa ar koka karoti. Pievieno miltus un ātri mīca ar rokām.
2. Liek cepamformā un izlīdzina, pamatni sadursta ar dakšiņu un cep 200°C 20 min.
1. Putukrējumu saputo ar cukuru un vaniļu. Biezpienu izberž caur sietu un pievieno putukrējumam. Masai pievieno citrona miziņu un sulu, izšķindināto želatīnu.
3. Veido torti, uz svieta pamatnes liek brūkleņu ievārījumu. Biskvītu liek virsū ievārījumam un pārklāj ar pusi biezpiena krēma. Liek otru pusi biskvīta un noklāj ar krēmu. Rotā ar ogām un ziediem.