CEPTI ĀBOLI UN BUMBIERI
3 āboli3 bumbieri50 g sviesta4 ēd.k. tumšā cukura 4 ēd.k. balzāmetiķa 1. Bumbierus un ābolus pārgriež un pusēm, izgriež serdi, bet nemizo.2. Lielā pannā liek sviestu, cukuru un balzāmetiķi, karsē līdz cukurs ir izkusis. Pievieno bumbierus un ābolus, apgrozot karsē 2 min.3. Pārliek cepešpannā, pārlej ar maisiījumu no pannas un liek cepeškrāsnī 200°C uz 20-25 min.
GRŪBAS AR SĒNĒM
500 g grūbu (ieteicam pērļu grūbu) 200 g gaileņu200 g maskarpones siera100 g zaļo zirnīšu 1 sīpols1 ķiploku daiviņa Timiāna zariņš PētersīļiCietais siers Sāls 1. Apcep sīplolus ar sēnēm.2. Izvāra grūbas, pievieno tām apceptās sēnes, ķiploku, timiānu. 3. Apvāra 5 min zaļos zirnīšus, pievieno tos grūbām.4. Putrā iemaisa maskarpones sieru, cieto sieru.5. Pirms pasniešanas pievieno sakapātos pētersīļus, vasaras sezonā smalki…
AKNU PASTĒTE
0,5 kg vistu vai piļu aknas 0,5 l piena200 ml baltvīna3 burkāni 3 lauru lapas4 šalotes sīpoli 1 daiviņa ķiploka Zariņš timiāna Olīveļļa cepšanai150 g sviesta100 ml saldā krējuma Sāls, pipari pēc garšas 1. Aknas uz nakti iemērc pienā. 2. Burkānus, sīpolus notīra. Burkānus sarīvē, sīpolus unķiploku smalki sagriež. Visu liek pannā un apcep uzkarsētā olīveļļā. Pievieno lauru lapas, timiānu, aknas,…