AKNU PASTĒTE

0,5 kg vistu vai piļu aknas 0,5 l piena
200 ml baltv
īna
3 burk
āni

3 lauru lapas
šalotes sīpoli

1 daiviņa ķiploka Zariņš timiāna Olīveļļa cepšanai
150 g sviesta
100 ml saldā krējuma Sāls, pipari pēc garšas

1. Aknas uz nakti iemērc pienā. 2. Burkānus, sīpolus notīra. Burkānus sarīvē, sīpolus unķiploku smalki sagriež. Visu liek pannā un apcep uzkarsētā olīveļļā. Pievieno lauru lapas, timiānu, aknas, turpina cept.

3. Pielej baltvīnu un uz lēnas uguns sautē kamēr šķidrums ir samazinājies uz pusi. Izņem timiāna zariņu, lauru lapas. Visu saturu liek blenderī, pakāpeniski pievieno sviestu, saldo krējumu, sāli un piparus, sablenderē.

4. Pasniedz ar jāņogu želeju, kūpināta siera krēmu uz rudzu maizes.