CŪKAS CEPETIS AR MEDUS MĒRCI

2,5 kg liels cūkas cepeša gabals
2 zari
ņi rozmarīna
(noplūkā lapiņas un smalki sakapāķiploku daiviņas

(izspiestas caur spiedi un sajaukas kopā ar sāli un pipariem)
Olīveļļa
Rupj
ā jūras sāls

Mērce
25 g sviesta
1 burk
āns (sarīvēts)
1 selerijas k
āts
1 mazs s
īpols (smalki sakapāts) 1/2 tējk. veselu melno piparu
ēd.k. medus
2 ed.k. baltv
īna etiķa
200 ml sausa baltv
īna
300 ml buljona

1. Ar asu nazi veic iegriezumus ādā, 5 mm ātālumā vienu no otra. Cepeti iesmērē ar garšaugiem un ķiploku masu. Ādas virspusi pārber ar rupjo sāli. 2. Cepeti liek cepeškrāsnī 230°C uz 30 min. Tad samazina temperatūru līdz 190°C un cep vēl 2 stundas.

Mērce
1. Pannā izkausē sviestu un apcepj dārzeņus, pievieno piparus, medu un karamelizē mērci. Lej klāt etiķi, vīnu un novāra.
2. Iemaisa buljonu un novāra līdz pusei. Nokāš mērci caur sietu un pievieno cepeša šķidrumu.