GRYUSLE

2 kg kartupeļi

300 g cūkgaļas cauraudzis vai speķis

2 sīpoli
2 ķiploku daiviņas
0,5 l piens
1 timiāna zariņš
2 lauru lapas
300 g cūkgaļas cauraudzis Sāls

1. Izvāra kartupeļis, nolej ūdeni.
2. Katliņā lej pienu, pievieno lauru lapas, ķiploku daiviņas, timiāna zariņu un uzvāra.
3. Pannā apcepj speķi ar sīpoliem.
4. Kartupeļus sastampā, caur sietu pielej klāt garšaugu pienu. Masai pievieno apcepto speķi un sīpolus.
5. Cepešpannā ar augstām malām ieklāj plāni sagrieztu cauraudzi, tā lai tā nokarājas pāri malām. Vidū liek kartupeļu biezeni, pārklāj ar cauraudzi un liek cepeškrāsnī uz 40 min 200°C.