DABĪGĀ IERAUGA MAIZE

240 g dabīgā jogurta
400 g ūdens 20°C
14 g jūras sāls (2 tējk.)
600 g augstākā labuma kviešu miltu Olīveļļā

Kukurūzas milti Manna

1. Agrā rītā iemaisa ieraugu ar ūdeni. Lielā bļodā sajauc miltus un sāli. Ieraugu salej miltos un samīca, dod mīklai atpūsties 10 min 20°C,
2. Bļodu apvērš, mīklu izveļ uz ieeļļotās virsmas un samīca. Pēc 10 min mīcīšanu atkārto. Pēc tam mīklu apsedz un atstāj uz 30 min.

3. Mīklu izveļ uz galda, saloka 3 daļās. Locīšanu veic ik pēc stundas, atkārtojot to 3-4 reizes. Mīkla rūgst 3-4 stundas.
4. Groziņā liek drānu, miltus, kukurūzas miltus un mannu, tik daudz, lai mīkla nepielīpj pie drāniņas.

5. Mīklu sadala divās daļās un liek groziņā, lai rūgst vēl 2-3 stundas.
6. Mīklu izņem no groziņa, iegriež ornamentu, samitrina un liek cepeškrāsnī 220°C uz 20 min. Pēc tam 190 °C uz vēl 15-20 min.