SKĀBMAIZE

Ieraugs 1:
15 g rudzu ierauga 60 g rudzu miltu 60 g 
ūdens

Sajauc visu un ļauj uzrūgt 12-14 stundas 20°C.

Ieraugs 2:
150 g kvie
šu miltu 60 g rudzu miltu 120 g ūdens
3 g rauga

Sajauc visu un ļauj uzrūgt 12-14 stundas 20°C.

Mīkla:
100 g ierauga 1
200 g ierauga 2
250 g 1. šķiras kviešu miltu 75 g speltas pilngraudu milti 240 g ūdens
10 g sāls

1. Sajauc ieraugu ar ūdeni, ieber miltus, lēni maisīt un pievienot bigu, pēc tam maisa nedaudz straujāk. Pievieno sāli un atkal izmīca. Vēlamā mīklas temperatūra 24°C. Mīca kamēr mikļa ir elastīga (apmēram 20 min)
2. Ļauj mīklai rūgt 180 min 20°C. Pēc 60 min divreiz pārloka.

3. Izveido mīklu no bļodas, noapaļo, ļauj atpūsties 10 min.
4. Izveido klaipu, liek grozā izklātu ar drāniņu un raudzē 60 min.
5. Izveļ no groza mīklu un liek cepeškrāsnī 250°C tvaika režīmā uz 15 min. Pēc tam 240 °C cep 25-30 min.