1 vesela forele
2 puravi
350 ml sausa baltvīna 1 citrons
2 tējk. sāls
1 tējk. cukura
Bunte sīpolloku
Dilles
Malti pipari
1. Cepešpannā izklāj gareniski sagrieztus puravus, sīpollokus un dilles, pārlej ar baltvīnu. 2. Foreli ierīvē ar sāli, cukuru, pipariem, citronu sulu un nedaudz olīveļļu.
3. Pilda ar sīpollokiem, dillēm, citronu ripiņām, sāli un pipariem.
4. Liek uz cepešpannas, cepj 180°C 20 min.
Klāt var izcept ķirštomātiņus ķekaros – liek uz cepampannas, apslaka ar olīveļļu, pārber ar sāli, pipariem, saslamcinātiem ķiplokiem un timiānu. Cep cepeškrāsnī 180-200°C apmēram 5 min (kamēr sāk plaisāt tomāti).