1,5-2 kg stirnas stilbs 2 burkāni
2 sīpoli
Selerijas sakne
1-2 ēd.k. sviesta
1 tējk. timiāna
2 tēj.k. sāls
1/2 tējk. balto piparu 200 ml portvīns
Mērce
200-300 ml gaļas buljona 1-2 tējk. miežu miltu
1 ēd.k. jāņogu želejas
Sāls
Pipari
Lauru lapas
1. Gaļai noņem visas plēves.
2. Burkānus, sīpolus, seleriju sagriež sloksnītēs un liek cepeškrāsnī uz 175°C 10 min, ik pa laikam apmaisot pievieno lauru lapas un timiānu.
3. Gaļu ierīvē ar sāli un pipariem. Liek uz dārzeņiem un cep 1,5 stundas 220°C. Kad gaļa cepusies 30 min, aplej to ar portvīnu. Ik pa laikam gaļu aplej ar buljonu.
4. Gaļu izņem no cepeškrāsns un ietin folijā uz 15 min.
Mērce
1. Nokāš cepeša buljonu, kas palicis pannā, to pievieno gaļas buljonam. Mērci iebiezina to ar miežu miltiem. Pievieno jāņogu želeju, sāli, piparus, nedaudz portvīna.