KANEĻMAIZĪTES

Mīkla
500 g kviešu miltu, 200 g silta piena, 75 g cukura
, 100 g mīksts sviests, 30 g raugs

Pildījums
150 g mīksta sviesta, 100 g cukura,
1 ēd.k. kanēļa

Olas dzeltenums maizīšu apsmērēšanai

1. 250 g kviešu miltu sajauc ar pienu un raugu, nedaudz cukura, ļauj atspūties 10 min. Tad pievieno pārējās sastāvdaļas, kārtīgi izmīca un dod rūgt 60 min.

2. Mīklu izveltnē 1 cm biezumā, pārziež ar mīkstu sviestu, vienmērīgi pārkaisa ar cukura un kanēļa maisījumu. Sagriež 2 cm biežas škēlēs un saritina maizītes.

3. Maizītes kārto uz cepešpannas, nedaudz paraudzē, apsmērē ar sakultu olas dzeltenumu un liek cepeškrāsnī 200-220°C, un cepj kamēr skaisti brūnas. 4. Izņemtas laukā pārkaisa ar pūdercukuru.