2 kg skābētu kāpostu 60 g žāvēta speķa
2 burkāni un 2 sīploli 2 kartupeļi
4 ķiploku daiviņas
1/2 tējk. melno piparu 1/2 tējk. ķimeņu
4 krustnagliņas
12 kadiķogas
2 lauru lapas un 2 zariņi timiāna 1 paliels kūpinātas cūkas stilbs 350 ml sausa rīslinga vīna
200 ml ūdens
8 dažādas desiņas
1. Nomizo, sagriež gabalos burkānus un kartupeļus. Sīpolus sagriež pusapļos. 2. Čuguna katlā liek ādu no kūpināta cūkas stilba, virsu tam kārto pusi no skābētiem kāpostiem un žāvēto speķi.
3. Uz kāpostiem liek stilbu, 6 kadiķogas, timiāna zariņu, lauru lapas.
4. Pa virsu izklāj sagrieztos kartupeļus.
5. Burkānus, sīpolus, ķiplokus, melnos piparus un ķimenes sajauc ar otru pusi skābēto kāpostu un arī liek katlā.
6. Pārlej lej sauso vīnu un 200 ml ūdens. Sautē zem vāka 180°C 2,5 stundas. Pievieno desiņas un turpina sautēt vēl 30 min.