1,8 – 2kg laša filejas
Pildījumam:
- 1 bunte sīpolloku
- 1 mazs asais pipars
- 7,5 cm Ingvera saknes
- 2 lielas ķiploka daiviņas
- 2 ēd/k olīveļļas
- 4 ēd/k kokospiena
- 400 g svaigas, lobītu lielās garneles
Mērcei:
- 2 ēd/k mīksta medus
- 2 ēd/k citrona sulas
- 2 ēd/k sojas mērces
Dekorēšanai:
- 1 ass pipars, sagriezts plānās loksnītēs
- 2 sīpolloki sagriezti
Nogriež sīpollokiem galus un sagriež tos šķēlēs. Pārgriež ašo piparu uz pusēm, izņem sēklas. Sagriež piparu un ingveru īpaši plānās šķēlītes , sasmalcina ķiploku.
Uzkarsē pannu, olīveļļā liek sīpollokus, piparu, ingveru un ķiploku. Maisot, apcep 3-4 min. , līdz visas sastāvdaļas mīkstas. Pielej kokospienu un maisa kamēr masa sabiezē. Liek klāt garneles un maisot cep 2-3 min, kamēr kļūst rozīgas. Sver pildījumu bļodā, pievieno sāli un piparus, apmaisa un atdzesē.
Ņem laša fileju un uz ādas ievelk svītras x burtā 3-4 vietas.
Cepešpannā liek cepampapīru, virsū 30 cm garus 4 diegus. Liekam uz diegiem filejas gabalu ar ādu uz leju. Uzliekam pildījumu un izlīdzinām. Virsu otru fileju ar ādu uz augšu. Saņem diegu un sasien virpusē.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 240 grādiem, liek cepties 15-20 min. Mazā katliņā uzkarsē citrona sulu, medu un soju. Lasi liek uz servējamā šķīvja un pārlej ar mērci. Dekorē ar sīpollokiem un aso piparu.