Maizes receptes

DABĪGĀ IERAUGA MAIZE

240 g dabīgā jogurta400 g ūdens 20°C14 g jūras sāls (2 tējk.)600 g augstākā labuma kviešu miltu Olīveļļā Kukurūzas milti Manna 1. Agrā rītā iemaisa ieraugu ar ūdeni. Lielā bļodā sajauc miltus un sāli. Ieraugu salej miltos un samīca, dod mīklai atpūsties 10 min 20°C,2. Bļodu apvērš, mīklu izveļ uz ieeļļotās virsmas un samīca. Pēc 10 min mīcīšanu atkārto. Pēc tam mīklu apsedz unTurpināt “DABĪGĀ IERAUGA MAIZE” lasīšanu

SKĀBMAIZE

Ieraugs 1:15 g rudzu ierauga 60 g rudzu miltu 60 g ūdens Sajauc visu un ļauj uzrūgt 12-14 stundas 20°C. Ieraugs 2:150 g kviešu miltu 60 g rudzu miltu 120 g ūdens3 g rauga Sajauc visu un ļauj uzrūgt 12-14 stundas 20°C. Mīkla:100 g ierauga 1200 g ierauga 2250 g 1. šķiras kviešu miltu 75 g speltas pilngraudu milti 240Turpināt “SKĀBMAIZE” lasīšanu

DABĪGAIS IERAUGS

4 tējk. kviešu vai rudzu miltu2 tējk. dabīgā ierauga4 ēd.k. ūdens 18-20°C1 ēd.k. ekoloģisko rozīņu Visas sastāvdaļas sajauc 0,5 l lielā traukā ar vāku. Nākamajā dienā pievieno 4 tējk. miltu +3 ēd.k. ūdens. Trešajā dienā pievieno vēl 4 tējk. miltu +3 ēd.k. ūdens. Ceturtajā dienā izņem rozīnes un pievieno 100 g miltu un 100 gTurpināt “DABĪGAIS IERAUGS” lasīšanu

RUDZU MAIZE

Pirmā diena Ieraugs:180 g rudzu miltu 180 g karsta ūdens 30 g ķimeņu80 g ierauga Otrā diena RUDZU MAIZE Miltus aplej ar karstu ūdeni un kārtīgi sakuļ. Kad padzisis līdz 24°C pievieno ieraugu un ķimenes. 750 g rudzu miltu250 g kviešu miltu vai rudzu bīdelētie 250 g brūkleņu ievārījuma630 g silta ūdens1 ēd.k. iesala ekstrakta3 tējk. sāls 1. Samīca visas sastāvdaļas un beigāsTurpināt “RUDZU MAIZE” lasīšanu