Cepts lasis ar garneļu pildījumu.
1,8 – 2kg laša filejas Pildījumam: 1 bunte sīpolloku1 mazs asais pipars7,5 cm Ingvera saknes2 lielas ķiploka daiviņas2 ēd/k olīveļļas4 ēd/k kokospiena400 g svaigas, lobītu lielās garneles Mērcei: 2 ēd/k mīksta medus2 ēd/k citrona sulas2 ēd/k sojas mērces Dekorēšanai: 1 ass pipars, sagriezts plānās loksnītēs2 sīpolloki sagriezti Nogriež sīpollokiem galus un sagriež tos šķēlēs. Pārgriež…
LAPU SALĀTI AR ŠPROTĒM
Lapu salāti aisberga / romiešu Viena bundžiņa šprotes eļļā6 vārītas paipalu olas100 g cietā siera vai pakša sīra Mērce3 olu dzeltenumi1 daiva ķiploka1/2 citrona sulas20 g rīvēta parmezāna siera 1 tējk. sinepes4 gab. šprotesOlīveļļa 1. Sagatavo mērci – visas sastāvdaļas liek blenderī un uz maza ātruma sāk gatavot mērci, lēnam lej klāt apmēram 240 ml olīveļļas. Pievieno sāli, piparus pēc garšas.…
FORELE AR GARŠAUGIEM
1 vesela forele2 puravi350 ml sausa baltvīna 1 citrons2 tējk. sāls1 tējk. cukuraBunte sīpollokuDillesMalti pipari 1. Cepešpannā izklāj gareniski sagrieztus puravus, sīpollokus un dilles, pārlej ar baltvīnu. 2. Foreli ierīvē ar sāli, cukuru, pipariem, citronu sulu un nedaudz olīveļļu. 3. Pilda ar sīpollokiem, dillēm, citronu ripiņām, sāli un pipariem.4. Liek uz cepešpannas, cepj 180°C 20 min. Klāt…
ZANDARTA TARTARS
2 vidēja izmēra zandarta filejas bez ādas 1-2 šalotes sīploli2 tēj.k. kaperuDilles Sīpolloki Olīveļa Paipalu olas Marināde: 20 g cukura 40 g sāls 0,5 l ūdens 1. Uzvāra marinādi. Zandarat fileju aplej ar atdzesētu marinādi un liek ledusskapī uz 4 stundām.2. Smalki sagriež šalotes sīpolus, dilles, sīpollokus.3. Fileju ņem laukā no ledusskapja, marinādi nosusina. Sagriež nelielos kubiņos, jauc kopā ar garšaugiem, pievieno olīveļu.…