Gaļas receptes

ŠTOVĒTI KĀPOSTI (ČUGUNA KATLĀ)

2 kg skābētu kāpostu 60 g žāvēta speķa2 burkāni un 2 sīploli 2 kartupeļi 4 ķiploku daiviņas1/2 tējk. melno piparu 1/2 tējk. ķimeņu 4 krustnagliņas12 kadiķogas2 lauru lapas un 2 zariņi timiāna 1 paliels kūpinātas cūkas stilbs 350 ml sausa rīslinga vīna200 ml ūdens8 dažādas desiņas 1. Nomizo, sagriež gabalos burkānus un kartupeļus. Sīpolus sagriež pusapļos. 2. Čuguna katlā liek ādu no kūpināta cūkasTurpināt “ŠTOVĒTI KĀPOSTI (ČUGUNA KATLĀ)” lasīšanu

VISTA UZ SĀLS

1 vesela vista1 kg sāls6 ķiploku daiviņas (izspiestas caur spiedi) 2 tejk. sāls un maltu melno piparu 1. Iztīra vistu, pāgriež to uz pusēm. Ierīvē ar sāls, melno piparu maisījumu un ķiplokiem.2. Uz cepešpannas izber 1 kg sāls (tā lai veidojas apmēram 1 cm biezs slānis) un izvieto vistu uz muguras. 3. Liek cepeškrāsnī uz 40 min 200°C. Kad vista gatava,Turpināt “VISTA UZ SĀLS” lasīšanu

CŪKAS CEPETIS AR MEDUS MĒRCI

2,5 kg liels cūkas cepeša gabals2 zariņi rozmarīna(noplūkā lapiņas un smalki sakapā) 6 ķiploku daiviņas (izspiestas caur spiedi un sajaukas kopā ar sāli un pipariem)OlīveļļaRupjā jūras sāls Mērce25 g sviesta1 burkāns (sarīvēts)1 selerijas kāts1 mazs sīpols (smalki sakapāts) 1/2 tējk. veselu melno piparu2 ēd.k. medus2 ed.k. baltvīna etiķa200 ml sausa baltvīna300 ml buljona 1. Ar asu nazi veic iegriezumus ādā, 5 mm ātālumā vienuTurpināt “CŪKAS CEPETIS AR MEDUS MĒRCI” lasīšanu

GRYUSLE

2 kg kartupeļi 300 g cūkgaļas cauraudzis vai speķis 2 sīpoli2 ķiploku daiviņas0,5 l piens1 timiāna zariņš2 lauru lapas300 g cūkgaļas cauraudzis Sāls 1. Izvāra kartupeļis, nolej ūdeni.2. Katliņā lej pienu, pievieno lauru lapas, ķiploku daiviņas, timiāna zariņu un uzvāra.3. Pannā apcepj speķi ar sīpoliem.4. Kartupeļus sastampā, caur sietu pielej klāt garšaugu pienu. Masai pievieno apcepto speķi un sīpolus.5. Cepešpannā arTurpināt “GRYUSLE” lasīšanu

STIRNAS BUKA CEPETIS

1,5-2 kg stirnas stilbs 2 burkāni2 sīpoliSelerijas sakne 1-2 ēd.k. sviesta1 tējk. timiāna2 tēj.k. sāls1/2 tējk. balto piparu 200 ml portvīns Mērce200-300 ml gaļas buljona 1-2 tējk. miežu miltu1 ēd.k. jāņogu želejasSālsPipariLauru lapas 1. Gaļai noņem visas plēves.2. Burkānus, sīpolus, seleriju sagriež sloksnītēs un liek cepeškrāsnī uz 175°C 10 min, ik pa laikam apmaisot pievieno lauru lapas un timiānu.3. GaļuTurpināt “STIRNAS BUKA CEPETIS” lasīšanu