Kūku receptes

RABARBERU KŪKA AR MEDUS GLAZŪRU

Mīkla200 g sviests 100 g cukurs 300 g milti2 olu dzeltenumi 2 ēd k medus Pildījums400-500 g rabarberu 100 g rozīņu100 g mandeļu skaidiņu 20 g sviests2 ēd.k. medus 1. Visas sastāvdaļas samīca irdenā mīklā. Ieklāj veidnē, izveido maliņu un uz desmit minūtēm ieliek ledusskapī. 2. Rabarberus nomizo, sagriež gabaliņos un klāj veidne uz mīklas.3. Katliņa izkausē sviestu ar cukuruTurpināt lasīt “RABARBERU KŪKA AR MEDUS GLAZŪRU”

KANEĻMAIZĪTES

Mīkla500 g kviešu miltu, 200 g silta piena, 75 g cukura, 100 g mīksts sviests, 30 g raugs Pildījums150 g mīksta sviesta, 100 g cukura,1 ēd.k. kanēļa Olas dzeltenums maizīšu apsmērēšanai 1. 250 g kviešu miltu sajauc ar pienu un raugu, nedaudz cukura, ļauj atspūties 10 min. Tad pievieno pārējās sastāvdaļas, kārtīgi izmīca un dod rūgt 60Turpināt lasīt “KANEĻMAIZĪTES”

IEBIEZINĀTĀ PIENA KŪKA

3 olu dzeltenumi400 g iebiezinātā piena ar cukuru 3 ēd.k. citronu sulas 200 g Selgas cepumu 100 g sviesta 3 ēd.k. dzelteno plūmju ievārījuma 1. Selgas cepumus sasmalcina ar sajauc ar mīkstu sviestu. Šo masu izklāj cepamās formas pamatnē un liek cepeškrāsnī uz 10 min 200°C.2. Saputo olu dzeltenumus, turpinot to lēni maisīt pievieno iebiezināto pienu. Beigās pievienot citronu sulu. 3.Turpināt lasīt “IEBIEZINĀTĀ PIENA KŪKA”

RUDZU RĪVMAIZES RULETE

5 olas,atdala dzeltenumus un baltumus atsevišķi 5 ēd.k. rudzu rīvmaize 5 ēd.k. cukurs1 tējk. kanēlis200 ml saldais krējums 2 ēd.k. cukura Svaigas zemenes Cukura sīrups 1, Dzeltenumu saputo ar cukuru, pievieno rīvmaizi.2. Saputo olu baltumus ar škipsku sāls.Un pievieno dzeltenumiem.3. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200°C, cepampapīru ietauko ar sviestu, virsū klāj rudzu rīvmaizes masu, izlīdzina liek cepties 10 min.5. Izņem no cepeškrāsns,Turpināt lasīt “RUDZU RĪVMAIZES RULETE”

JANĪNAS TANTES TORTE

7 olas100 g cukura1 tējk. smalkā sāls1 ēd.k. citronu sulas 1 gl kviešu multi 200 g mīksta sviesta 100 g cukura1.2 tējk. sodas1 ēd.k. citronu sulas 1 tējk. kanēļa 2 glāzes kviešu miltu Krēms200 g biezpiena750 ml saldā krējuma1 gl cukura1 citrona miziņa2-3 ēd.k. citronu sulas2,5 tējk. želatīna (izšķīdināts 1/3 glāzē ūdens) Vaniļa0.5 l brūkleņu ievārījuma 1. Atdala olu baltumus noTurpināt lasīt “JANĪNAS TANTES TORTE”